tiistai 6. maaliskuuta 2018

Maaliskuu jo taidetta näyttää - haluatko inspiroitua?Tykkään maaliskuusta. Tuntuu siltä, että juuri maaliskuussa talven selkä taittuu ja kevät saapuu huristaen. Huhtikuussa herään viimeistään talviunesta, onhan se myös syntymäkuukauteni. Nuorempana kevät tuntui siitepölyallergian vuoksi tuskaisalta ja mielestäni sen olisi voinut peruuttaa kokonaan ja hypätä suoraan juhannuksen jälkeiseen elämään. Nykyään on onneksi jo helpompaa.

Alkukevät tuntuu aina vähän tyhjältä tapahtumien suhteen, mutta maaliskuussa on uusi meininki. Taiteen katsominen on ainakin minulle oiva inspiraation lähde. Kaapelitehtaan Puristamossa on tänäkin vuonna
10. – 18.3. Ornamon teosmyynti, johon itsekin haaveilen joku vuosi osallistuvani. Sen lisäksi kannattaa tsekata kätevästi viereisessä tilassa eli Merikaapelihallissa samaan aikaan pidettävä Taidemaalariliiton teosvälitys. Molemmat ovat auki ma-pe 11-18 ja la-su 11-17 ja molempiin on vapaa pääsy. Jos et pääse katsomaan näitä, niin aina on mahdollista lähteä katsomaan luonnon omaa taidenäyttelyä astumalla ovesta ulos.

True Colours Design
Huisku, omaa tuotantoa


Kun katson toisten tekemää taidetta inspiroidun väreistä (yllätys;)) ja niistä mielikuvista, joita teokset minussa herättävät. Samaa pätee myöskin elokuviin. Tai oikeastaan mihin tahansa visuaaliseen materiaaliin. Olen kehittänyt oman inspiroitumismenetelmäni (tai ties vaikka se olisi hyvinkin laajasti käytössä, mutta minulle uusi). Se menee näin. Vilkaise jotain puolihuolimattomasti tai silmäkulmasta ja muodosta siitä oma vaikutelmasi. Paina vaikutelma mieleesi. Katso sitten vilkaisemaasi kohdetta kunnolla. Huomaat, että vaikutelmallasi tuskin on mitään tekemistä alkuperäisen teoksen kanssa, niin ”väärin” olet sen nähnyt. Testaa, se on kiehtovaa!

Olen miettinyt sitä, millaisen teoksen itse ostaisin. Tietysti teoksen pitäisi puhutella minua henkilökohtaisesti ja ehkä tarjota jokin uusi näkökulma tai olla yksinkertaisesti ohittamaton silmäkarkki. Ajan myötä olen huomannut, että arvostamassani taiteessa (niiden ihanien värien lisäksi) toteutuu ainakin yksi näistä:

 • taidokas vaivannäkö
 • ajan hermolla oleva yksinkertaistaminen tai
 • oivaltava huumori.

Millaisesta taiteesta sinä pidät? Mitä hankkisit kotiisi? 

SHARE:

2 kommenttia

 1. Ollaan tulossa kaapelitehtaalle. Mulla on sieltä aikojen saatossa hankittuja töitä jo 6 kpl... montako työtä laitat näytille? Sulla on varmaan niistä kuvat otettuna? Kaapelilla on se huono puoli että hyvät työt menee heti, joten ei välttämättä ehditä nähdä sun töitä :) t. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei valitettavasti ole Kaapelitehtaalla yhtään työtä tarjolla. Aika on mennyt tiiviisti uuden kangasmalliston suunnittelussa, joten en ole ehtinyt taiteilla muuta isommin. Ehkä ensi vuonna sitten Kaapelilla tai jossain muussa sopivassa tilaisuudessa. Pari ideaa on kyllä hautumassa... Kiitos kaunis, kun kysyit! T. Sari :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig