sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Onni on toimiva laajakaista

Pari viikkoa sitten taloyhtiöömme asennettiin Telian taloyhtiölaajakaista. Laajakaistani jatkoi tuon muutoksen jälkeen toimintaa normaalisti uudelleenkäynnistyksen jälkeen ja olin jo hetken tyytyväinen varsin sujuvasta toiminnasta, kunnes koitti keskiviikko ja netti ei enää toiminutkaan. Hetken tuumailtuani muistin, että tuolla päivämäärällähän loppui Elisan laajakaista. * No, siitä ryhdyin sitten chattailemaan Telian asiakaspalveluun, jonka kehotuksesta tarkistin vielä modeemin liitännät, käynnistin modeemin uudelleen, tarkistin modeemin merkin ja mallin sekä yhteensopivuuden, tarkistin modeemin johdon pituuden, kokeilin modeemia siihen toiseenkin puhelinpistorasiaan ja resetoin modeemini. Suunnilleen nämä olin tehnyt jo aiemmin itsenäisesti resetointia lukuunottamatta. Välillä linjaa testattiin Telian toimesta ja sen vuoksi toistin em. toimintoja. Lopputulemana aiemmin tekemääni vikailmoitukseen ilmeisesti lisättiin tieto toimista ja jäin odottamaan. Tunteja myöhemmin, mitään ei ollut tapahtunut, joten otin jälleen chat-yhteyden. Voit lukea, mitä sitten tapahtui kertaamalla kohdasta *.

Chatin aikana sain puhelinsoiton Telialta, jossa asiakaspalvelija pahoitteli vikaa, joka ”ilmeisesti johtui siitä, että minulla on ollut muutaman päivän yhtäaikaisesti sekä Elisan että Telian laajakaista päällekkäin” ja kertoi ystävällisesti, että he selvittävät vikaa. Hetken kuluttua sain Telialta tekstiviestin, jossa kerrottiin, että vika viittaisi tällä hetkellä modeemiini ja että minun pitää jälleen resetoida modeemi tai käydä hakemassa lainamodeemi lähimmästä Telian liikkeestä testatakseni yhteyden toimivuuden. Sain mahdollisuuden lähettää lisätietoja viasta palvelunumeroon. Käytin tietysti tuon mahdollisuuden todetakseni, että olin jo tehnyt toimenpiteet (kertaa kohdasta *) ja että modeemissa tuskin on vikaa, sillä se toimi juuri hetkeä aiemmin Elisan laajakaistalla. Palvelunumerosta sain vastauksen: ”Palvelua ei löytynyt. Tarkista viestisi ja käyttämäsi numero ja yritä uudelleen.” Hmmm…. No, päätin nukkua yön yli.


Tulppaanit-kangas VIIKUNAn verkkokaupassa
Vadelmanpunainen Tulppaanit-kangas VIIKUNAn verkkokaupassa

Koska aamulla ei ollut kuulunut mitään uutta, menin siis takaisin Telian chattiin. Jälleen kerrattiin ja testattiin. Tiedustelin, milloin vika mahtaa selvitä. Asiakaspalvelija kertoi uskovansa, että minuun ollaan yhteydessä vielä tämän päivän (perjantain) kuluessa. Kysyin, onko mahdollista, ettei vikaa saada korjattua ennen viikonloppua. Asiakaspalvelija vakuutti, että minuun ollaan varmasti pian yhteydessä. Tuumasin hetken, jonka aikana asiakaspalvelija lopetti chatin.

Grrr…. Kävin kirjautumassa OmaElisaan. Samalla googlailin vielä modeemin yhteensopivuutta ja huomasin, että Telian ja Zyxelin modeemien yhteensopimattomuudesta tms. ongelmista on kirjoitettu runsaasti.

Tarmokkaan ratkaisukeskeisenä, mutta silmäkulma lievästi jo nykien, kirjauduin takaisin Telian chattiin. Tuttu toimenpiteiden suullinen ja lyhennetty kertaus kohdasta *. Testauksen lopputulemana asiakaspalvelija kertoi, että linja toimii, hurraa! Vika on Telian mielestä modeemissani. Kerroin jälleen, kuinka epätodennäköistä se on, sillä uudehko modeemini toimi erinomaisesti juuri ennen Elisan sopimuksen päättymistä. Googlaamistani kertomuksista valistuneena kysyin, miksei Telialta kerrota suoraan, että Telian laajakaista ei toimi Zyxelin modeemien kanssa. Asiakaspalvelijan mielestä vika oli juuri minun modeemissani. Huoh… Totesin, etten usko modeemin vikaan hetkeäkään. Peruin vikailmoituksen. Irtisanoin Telian taloyhtiölaajakaistani. Poistuin chatista.

Chattasin Elisan asiakaspalvelijan kanssa, joka kertoi, että heiltä aiemmin irtisanomaani laajakaistasopimusta ei voida palauttaa, mutta hän voi tarjota minulle uuden laajakaistan ystävänpäivän tarjoushinnalla. Tiedustelin, milloin laajakaista saadaan toimimaan, jos sen nyt tilaan. Asiakaspalvelija kertoi sen olevan toiminnassa samana päivänä ennen klo 17. Tein tilauksen ja sain noin tuntia myöhemmin tekstiviestinä vahvistuksen laajakaistan avaamisesta. Arvaat varmaan? Niin se ”viallinen” modeemini nousi kuolleista kuin vampyyri päiväuniltaan. Nyt voin taas nauttia, ah, ihanista internetin suomista palveluista, sillä ne ovat oikeasti tärkeitä näin pandemia-aikana.

Mitä voimme tästä tarinasta oppia? Älä tilaa Telian laajakaistaa, jos sinulla on Zyxelin modeemi. Modeemisi on aivan toimiva, ainakin Elisan laajakaistan kanssa. Tosin, jos sinulla on tekemisen puutetta, niin Telian chatissa saat kulumaan hetken jos toisenkin. Toki, voihan olla myös niin, että Elisa on vain keksinyt nerokkaan tavan saada laajakaista-asiakkaat takaisin. Jos yksi kaista jää voimaan, niin pystyykö siihen taputtelemaan toisen päälle? Tiedä häntä. 😉

Hyvää ystävänpäivää!

PS. Tämä ei ole maksettu mainos vaan oma mielipiteeni ja kokemukseni. Yleensä myös annan palautteen sinne, minne se kuuluu, mutta tällä kertaa koen, että näistä tiedoista voi olla hyötyä hieman laajemmalle lukijakunnalle.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig