maanantai 10. syyskuuta 2018

Tätä ei ehkä ole viisasta sanoa ääneen, mutta…Huh… olen ahdistunut (sisustus)muodin villityksistä. Sinänsä hyvä, ettei sen vakavampaa, kuitenkaan. Silti, en voi ymmärtää sitä, että miksi ”kaikki” haluavat samanlaista kuin muut. Miksi kaikki haluavat sen saman kuosin, piirustuksen, muodon, kankaan, struktuurin, värin, huonekalun, jne.? 

Jonkin aikaa sitten muodissa olivat pöllöt. Pöllöjä istui joka oksalla. Oli pöllötauluja, pöllökuosisia vaatteita, pöllökoruja, pöllötyynyjä, pöllövihkoja, pöllötatuointeja ja ihan mitä vain ihminen saattaa kuvitella. Nyt kun pöllöistä on päästy, niin suorastaan uudeksi ismiksi ovat nousseet paimentolaismatot. Niin, juuri ne valkoiset matot, joissa on viivoin piirretty salmiakkikuvio.
Water-julisteeni, tussityö


Älä käsitä väärin. Minulla ei ole mitään pöllöjä tai paimentolaismattoja vastaan. Pöllöt ovat upeita lintuja ja suurin osa pöllöaiheisista tuotteistakin on varsin hienoja. Paimentolaismatot ovat minimalistisen kauneutensa lisäksi epäilemättä myös mukavia. Enkä mollaa tällä kenenkään työtä. Se ei ole pointtini.

Vaan googlaappa kuvahaulla ”valkoinen matto”. 

Ihaile sitten silmiesi eteen avautuvaa diversiteettiä.

Mm-hmm…

Jos haluat, voit vielä googlata samaisella kuvahaulla sanan ”pöllö”.

Tarkastele rauhassa.

Aivan. Villityksen jälkimaininkeja on edelleen havaittavissa.

Mikä ihme siinä on, että kun voisimme valita mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, niin päädymme tekemään tai ostamaan samankaltaista kuin naapuri? Onko se jotain kummallista turvallisuushakuisuutta tai hyväksytyksi tulemisen tarvetta? En ymmärrä, mutta olisi hienoa ymmärtää. Jos vaikka joku käyttäytymispsykologi selittäisi.

Isokukkaista kukkakuosia pukkaamaan siis… ;)

SHARE:

1 kommentti

  1. Ihan aiheellista pohdintaa! :) Sen verran pakko puolustaa paimentolaismattoja, että aidot berberimatot ovat vain jotain maailman mukavinta jalkojen alla – itse olen ihastunut niiden kohdalla enemmän tuntumaan kuin ulkonäköön.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig